Undgå ølspild ved ølbrygning
Hvis der er noget, man gerne vil undgå med ens ølbrygning derhjemme enten alene eller sammen med andre, så er det, at øllet går til spilde.
Der er flere forskellige måder, at øl kan gå til spilde på, hvor noget er uundgåeligt, mens andet kan minimeres eller helt hindres, hvis man lægger den rette strategi.
Når man foretager ølbrygning privat – som det er blevet populært som aldrig før at gøre, fordi man kan anskaffe sig billigt udstyr til dette og endda i komplette samlesæt – så er der forskellige fremgangsmetoder, man anevender afhængigt af, hvilken øltype man vælger.
Nogle ølbryggere sværger til at lave den samme type øl, efter de har fundet frem til, at det er den form for øl, de bedst kan lide efter at have prøvet sig frem, mens andre bliver ved med at eksperimentere, selvom de har fundet noget øl, de kan lide og ikke lide i den fase.
Ved disse processer går der uundværligt lidt til spilde, fordi noget af den samlede producerede mængde på vej mod det endelig øl-resultat er spildprodukter, der alligevel ikke kan bruges og skal sorteres fra, da det ikke gør noget godt for smagen i øllet.
Dette kan man ikke undgå ved ølbrygning, og derfor kan man også dårligt nok kalde det ølspild helt reelt.
Men spildet kan også komme af, at man overbrygger og laver for meget, som man ikke selv kan nå at indtage sammen med vennerne eller familien, hvorfor det bliver hældt ud.
Måske ender man også med at lave så meget af en bestemt omgang eller type, at man er nødt til også at hælde dette ud, fordi det ganske enkelt er blevet for gammelt.
Strategien er her at beregne, hvor meget man reelt har brug for, for selvfølgelig er det fedt at kunne vise og bevise, at man kan brygge øl selv, men hvis det bare går til spilde i sidste ende, er det ikke så sejt, men bare sjusk og forurening.
Lav periodiske små portioner, og hvis der skal bruges meget til for eksempel en komsammen, så kan man lave en større mængde der.