Insekter og skadedyr i haven – hvad gør anlægsgartneren?

07 December 2022 Anders Hansen

editorial

Hvad gør anlægsgartneren, hvis man får insekter og andre skadedyr i haven? Det er et godt spørgsmål, som mange har. Mange mennesker kan have allergi over for insekter, og det er derfor vigtigt at vide, hvad anlægsgartneren gør ved det. Desuden er anlægsgartnere ikke kun til haver – de kan arbejde i alt slags vejr og i alle størrelser af områder.

Landskabsgartneren går forsigtigt til værks, når han eller hun skal håndtere insekter og skadedyr i haven. De vurderer angrebet, identificerer kilden til det og udarbejder derefter en passende strategi for at bekæmpe det.

Dette kan indebære anvendelse af insekticider eller fælder samt andre metoder som fysisk fjernelse og naturlig skadedyrsbekæmpelse, f.eks. ved at tilskynde fugle, der spiser insekter. Hvis en person er allergisk over for bestemte skabninger, kan vedkommende træffe foranstaltninger for at sikre, at disse ikke kommer ind i haven igen.

anlægsgartner

En anlægsgartner er hårdfør

Med hensyn til vejrforhold kan anlægsgartnere arbejde i de fleste vejrtyper bortset fra ekstreme temperaturer eller meget kraftig regn. De vil sandsynligvis planlægge job omkring sæsonbestemte skift, så de kan sikre, at de får alt gjort uden at risikere alvorlige skader på grund af vejrforhold.

Endelig afhænger størrelsen af det område, som en anlægsgartner kan arbejde inden for, af hans kvalifikationer og erfaring. Mens de fleste anlægsgartnere vil kunne tage sig af små haver, kan større områder kræve mere erfarne medarbejdere eller specialudstyr. I sidste ende er det vigtigt at drøfte dine krav med anlægsgartneren for at sikre, at de er i stand til at opfylde dem.

Til sidst kan det siges, at landskabsgartneren er en uvurderlig ressource, når det gælder insekter og skadedyr i haven samt eventuelle allergier, som du måtte have. De kan også arbejde i de fleste vejrtyper og på store eller små områder, afhængigt af deres erfaring. Det er vigtigt at drøfte dine behov grundigt, før du booker en professionel service, så alle får gavn af et vellykket haveprojekt, som du kan få ud af en anlægsgartner i Holstebro.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?