Jeg fandt mig selv på Flakkebjerg Efterskole

06 March 2023 Kristine Wiese

editorial

Jeg vil gerne fortælle om mit fantastiske år på Flakkebjerg Efterskole. Jeg valgte at tage niende klasse på Flakkebjerg Efterskole i stedet for at blive på min folkeskole, og det er et valg, som jeg aldrig har fortrudt.
Da jeg tog afsted på efterskole, var jeg meget nervøs. Jeg har altid været meget indadvendt og genert, men har gerne ville lære at snakke mere åbent med andre mennesker. Jeg tænkte derfor, at et år på efterskole var en god mulighed for at komme ud af min comfort zone, men jeg var naturligvis meget nervøs på forhånd, for hvad nu hvis jeg slet ikke kunne finde ud af det? Hvad hvis jeg bare kom til at gå alene hele året, fordi jeg var for genert til at få nogle venner? Det var dog bekymringer, der viste sig at være fuldstændig ubegrundede. Allerede på første dag fik jeg en at snakke med. Dagen startede med fælles velkomst, og jeg kom til at sidde ved siden af en super sød pige fra Sjælland. Hun var meget åben og omfavnende, og hun tog sig hurtigt af mig, da hun godt kunne mærke, at jeg var ret nervøs. Vi snakkede sammen hele dagen og endte faktisk med at få lov til at bo på værelse sammen. Hun blev min bedste ven.
På efterskolen fik jeg også mulighed for at forbedre mig enormt meget fagligt. Der var fuld accept af, at man kunne have det vanskeligt fagligt fremfor på folkeskolen, hvor man bare blev tabt, hvis man ikke kunne følge med. På efterskolen var der meget ekstra hjælp til de forskellige fag, og der var lektiecaféer, hvor det altid var en lærer tilknyttet, der sad klar til at hjælpe en. Derudover havde man jo også altid sine kammerater lige ved hånden, som man kunne spørge om hjælp og lave projekter sammen med. 
Jeg blev også enormt moden i løbet af det år. Der var plads til at udvikle sig som individ i forhold til hjemme ved mor og far, hvor man blev holdt lidt fast i den rolle, som man havde haft som barn. På efterskolen kunne man være sig selv uden at skulle tænke over, hvad mor og far mon mente om den person, man var ved at udvikle sig til at blive. Det var enormt befriende og udviklende med al den “plads”, men det var også altid hyggeligt at komme hjem i weekenderne.
Jeg vil anbefale ALLE at tage på efterskole, og jeg havde en fantastisk oplevelse på Flakkebjerg Efterskole. I kan læse meget mere om deres udbud af fag og linjer her: http://www.flakkebjergefterskole.dk/ 

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?