Hvad er tapas?

05 December 2022 Anders Hansen

editorial

Tapas er en populær spansk ret, der ofte serveres som forret. Tapas betyder “snacks” på spansk, og anretningen kan bestå af mange forskellige ting – alt efter hvad du selv er mest til. I denne artikel fortæller vi lidt om, hvad tapas er, og giver dig et par tips til, hvordan du anretter det bedst.

Når det gælder tapas, er der ingen faste regler for, hvor mange retter du skal have. Generelt set bør et godt tapasmåltid indeholde omkring tre eller fire retter, som er små nok til, at en person kan spise dem på én gang.

Populære ingredienser til tapas er oliven, oste, ansjoser, pølser, grøntsager og fisk og skaldyr som f.eks. rejer og muslinger. Det fantastiske ved tapas er, at du kan være kreativ med ingredienserne og finde på nye kombinationer hver gang!

tapas

Det er nemt at tilberede tapas, men det vigtigste er at skabe noget, der ser visuelt tiltalende ud

Start med at skære hver ingrediens i små bidder, så de er lette at tage op med en gaffel. Du kan enten servere dem på en tallerken eller bruge tandstikkere til at lave små spyd. Endelig kan du forsøge at sætte lidt farve på din præsentation – f.eks. ved at tilføje citronskiver og friske krydderurter som persille eller koriander.

Hvad der passer til tapas, handler det hele om at skabe et afbalanceret måltid. En god kombination er to kødbaserede retter, to fiskebaserede retter og en vegetarisk ret – plus noget sødt, hvis du har lyst! Der serveres ofte spanske vine som tilbehør til tapas, men du kan også vælge hvidvin eller øl, hvis du foretrækker det

Så der har du det: en kort oversigt over, hvad tapas er, og hvordan du tilbereder det bedst.

Hvis du søger efter et sted at købe tapas, så kan du meget velegnet gøre det hos https://mumsshop.dk/tapas/.

More articles