Skab lys på den perfekte måde på en byggeplads

18 October 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er desværre ikke altid, at man på byggepladser – specielt dem der hovedsageligt eller udelukkende har deres virke udenfor – kan regne med, at der er dagslys at gøre godt med.

Selv om sommeren kan der være dage med overskygge, eller man arbejder et sted på byggepladsen, der er henlagt i skygge, og man således ikke kan se, hvad man står og arbejder med, selvom solen står højt på himmelen.

Desuden er der jo også, når dagene er korte, arbejdstider, hvor solen ikke er kommet frem endnu, og hvor man arbejder, efter solen er gået ned.

Løsningen er selvfølgelig at finde en lyskilde, men hvordan skal man lige den den helt perfekte metode?

Man kan jo heller ikke satse på, at der er gadebelysning, som der rækker helt ind på byggepladsen, som man kan snylte lys fra.

Byggepladshegn, Mobilhegn, Byggeplads

Sæt dit eget lys op på byggepladsen

Der er ikke andet for, end at man selv som håndværker og mester må se på, hvordan man finder en god lyskilde til byggepladsen.

Men det må gerne være en lyskilde, som man kan genbruge, for byggepladsen forandrer sig fra sted til sted, og det bliver for dyrt, hvis man skal hen at anskaffe sig en eller flere lyskilder hver gang, man skal bygge et nyt sted.

Det bliver dog for bøvlet at have en lommelygte i hånden, og hvis man har en lygte i arbejdshjelmen, så hjælper det hovedsageligt kun den ene person, som der bruger den.

Man skal anskaffe sig den ideelle lysmast og gerne flere at slagsen, som man kan stille op, hvor det giver mest mening, at man skal se, hvad man laver, hvor der kommer flere håndværkere forbi og/eller laver det samme arbejde samme sted.

Og så kan man klappe de lysmaster sammen og tage dem med til det næste sted, hvor man skal bygge.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?