Seksdagesløbet tilbage i København
Legendarisk cykelløb på Amager
Hører du til de mange, der ikke kan få nok af banecykling, så venter der gode nyheder i 2021. For her vender det legendariske seksdagsløb nemlig tilbage til København. Det bliver multihallen Royal Arena på Amager, der skal lægge gulv til det velkendte cykelløb. Seksdagesløbet vender tilbage til København efter 22 års fravær. I 1999 var det sidste gang, seksdagesløbet fandt sted i København, da det dengang blev afholdt i Forum. I 2002 blev løbet flyttet til Ballerup, og siden 2005 er det hver vinter blevet afholdt i Ballerup Superarena. Flytningen af cykelløbet betyder ændrede forhold for rytterne. Royal Arena er nemlig, modsat Ballerup Superarena, opført som en koncerthal. Det betyder, at banen bliver 50 meter kortere, end den der hidtil er blevet kørt på i Ballerup. Men banelængden i Royal Arena svarer faktisk til den bane, som der tidligere blev kørt på i Forum.
Fra Forum til Ballerup
Det var netop i Forum, at den danske tradition med at køre seksdagesløb startede helt tilbage i 1934. Løbet nåede sit absolutte højdepunkt i 1950’erne, hvor legender som Kay Werner og Rik Van Steenbergen kæmpede om at nå flest runder. Fra 1960 blev løbet ikke afholdt de næste 15 år, men fra midten af 1970’erne vendte det stærkt tilbage. Her kunne ryttere som Patrick Sercu, Danny Clark, Gert Frank, Hans Henrik Ørsted og Ole Ritter skrive sig i historiebøgerne som vindere. I 2002 rykkede løbet så ud af Forum og ind i den nyopførte velodrom i Ballerup. Dog har løbet en enkelt gang i 1998 fundet sted i Brøndbyhallen.
Danskere bag par nummer 7
Som udgangspunkt er det altid to danskere, der kører med par nummer 7. Denne tradition går tilbage til seksdagesløbet i 1953, hvor rytterne Kay Werner og Evan Nielsen for første gang kørte med 7-tallet på ryggen. Dog er det sket, at en udlænding har fået 7-tallet på ryggen. I 2006 blev Jakob Piil skadet og måtte erstattes af italieneren Giovanni Lombardi, der således dannede par med Jimmi Madsen. Selvom cykling er en stor sport herhjemme, er der dog forskel på, hvordan rytterne hædres efter deres triumfer.