Kan man komme snorken til livs med en snorkeskinne?

25 August 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske har du oplevet det, hvor du er lige ved at døse hen af træthed, fordi det har været en lang arbejdsdag, og du virkelig har brug for at lade op til morgendagens nye gøremål, der kommer til at kræve af dig.

Og da du så befinder dig i limbo mellem denne verden og drømmeland, lyder der et øredøvende halvbrøl fra din side som en kombination af et savværk og en mindre eksplosion: din kære ved siden af dig er faldet i søvn og begyndt at snorke.

Du kan vist godt vinke farvel til den nats søvn.

Mange af os vænner os til snorken fra de nærmeste, så vi finder måder på at overleve det, hvor vi enten skubber til vedkommende ved siden af os, sover i et andet lokale med videre.

Men det ændrer ikke på den snorken, der kommer til at være i løbet af natten.

Det er heller ikke sundt for den, der skal døje med snorken selv, der jo ikke gør det med vilje, for man ødelægger også ens egen søvn.

Specielt hvis man sover let og snorker højt, så man vågner flere gange i løbet af en nat. 

Vi har brug for vores søvn, og den skal gerne være gennemført og gennem alle faserne, så vi føler os udhvilede dagen efter.
Der er en grund til, at man bruger tortur med at frarøve folk søvn visse steder i verden.

Gennem tiden er der kommet med mange forslag til, hvordan man kan undgå snorken, hvor nogle har været mere heldige end andre, hvor held netop har været kodeordet, og det nogle gange var mere tilfældighedernes spil end så meget andet.

Ellers tænker man måske, at en operation er på sin plads, så man måske kan åbne mere op for gennemstrømningen af luft i ansigtet, så man kan snorke mindre.

En god løsning er dog en snorkeskinne, der er let at montere, tage af og koster ikke så meget.

Måske kurerer den ikke din snorken, men du vil opleve en bedre nats søvn – både for dig og de nærmeste.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?