De oversete områder ved en trappevask skal tjekkes efter

17 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

De færreste af os gider at gøre rent, men som bekendt skal nogen jo tage sig af det beskidte arbejde, så nogle griber til kost, spand, klud og alle de andre ting til at gøre rent med.

Nogle gange lever man i en passiv krig med andre om, hvem der kan overskue og klare rodet og snavset i længst tid, inden nogen giver sig og begynder at gøre rent.

Andre har aftaler og fordelinger om, hvornår der skal gøres rent, og hvis man ikke gør det, så vanker der en straf – eller manglende lommepenge.

Atter er nogle jo ansatte – og glade for og dygtige til deres arbejde – hvor de ikke kan undlade at gøre rent, for sløseri, dårlig omtale eller bare udeblivelse fra arbejdet ville i længden medføre en fyreseddel.

Lad os bruge et meget konkret eksempel og sige, at man er ansat i et rengøringsfirma og skal fikse en omgang trappevask i Billund Lufthavn.

Nu er mange trapper i en lufthavn af den slags, der er af rulletrapper, men for forståelsens skyld, så bruger vi det eksempel med trapper, som man kender dem: dem med statiske trin, der forbliver stillestående.

Det er ikke det nemmeste arbejde at gøre sådan en trappe ren, og det skal planlægges godt, for skal man gøre den ren nedefra og op eller omvendt?

Desuden er man ofte også nødt til at lukke trappen ned for brug i den periode, hvor man skal vaske den af, så der bliver mere travlhed ved andre områder med trapper.

Derfor skal man være hurtig, men stadigvæk effektiv, når man skal gøre trapper rene.

Selv hvis man kommer ind i en rytme med, hvordan man gør trapper rene, specielt de befærdede stedder som her i Billund, så skal man ikke ende på autopilot.

Husk at komme helt ned i knæ og tjekke fodpaneler, undersider af trin og andre kanter for, om de er rene nok – ellers er der bare mere skidt næste gang at gøre rent.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?