Skiltemaling er stadig et ædelt hverv – men hvor længe?
Hvis du ser gamle billeder fra bybilledet fra mellem 100 og 50 år siden, så vil du kunne se, at langt de fleste skilte var malet i hånden.
Det var især skilte til forretninger og andet, fordi man gerne ville have lavet sit eget skilt, og selvom det kan lyde som noget, der ville være dyrt i dag, så gik man til en skiltemaler, der kunne lave dem i hånden for en.
Ellers kunne vedkommende komme ud til en, hvis skiltene skulle føles direkte på en facade eller andet, der ikke sådan lige var til at flytte. Således kunne man blandt andet falde over skiltemaling i Randers af alle steder.
Nu om dage får de fleste lavet deres skilte i udlandet eller hos en skiltemager, der kan lave med med maskiner og printe flere af slagsen på samme tid. Det er både billigere og hurtigere.
Derfor er der heller ikke så mange skiltemalere tilbage, men de findes – men hvor længe endnu?
Hyr stadig en skiltemaler i dag!
Det er lidt som at sammenligne med en skrædder, en tækkemand og lignende, hvor man er imponeret over, at der stadig findes arbejde og beskæftigelse til den slags mennesker, selvom man skulle tro, at de havde drejet nøglen rundt som de fleste af deres kollegaer – eller de helt var blevet nedlagt, som man har set det med andre professioner.
Eller i det mindste fusioneret sammen med noget andet og har fået en anden betegnelse.
Men igen får nogle gamle tendenser også en opblomstring, hvorfor man blandt andet ser, at mange forretninger og firmaer gerne vil markere sig ved at få lavet nogle skilte i hånden eller noget supplement dertil, så man kan se, at der er gået håndværk og sans for detaljer i det.
For hvis man går op i sådan en enkelt ting som ens forretnings skilt, hvor meget gør man så ikke for ens forretning indendørs?
Udnyt den profession, mens den er her.