Få hjælp til misbrugsbehandling

14 March 2019 Astrid Pedersen

editorial

Som pårørende står man i en hård og ubarmhjertig situation, når en af eens nære eller kære er kommet ud i et misbrug. Selv om man er tæt på den misbrugsramte, kan det sagtens ske, at man først opdager misbruget, når det er eskaleret til et niveau, hvor der kræves professionel hjælp. Misbrugere er nemlig verdensmestre i at skjule deres misbrug over for omverdenen, selv de, som er tættest på – og faktisk i nogen grad også over for sig selv.

Bedrag og selvbedrag er bærende elementer i misbrugets anatomi – en alkoholiker eller anden type misbruger vil altid forsøge at bilde sig selv om andre ind, at der ikke eksisterer et problem. Dette er en form for forsvars mekanisme. En misbruger vil typisk døje med rigtig mange problemer i sin hverdag, og har derfor rutinen i at skubbe de, som det er sværest at forholde sig til, i baggrunden. Det samme gælder de mennesker, som bekymrer sig, og som kunne tænkes at ville konfrontere den misbrugsramte med hans eller hendes problem. Og derfor skal du være særligt forsigtig, når du forsøger at hjælpe en misbrugsramt.

Få hjælp til den svære konfrontation – kontakt et professionelt misbrugscenter

Du risikerer nemlig blot at få en aggressiv reaktion fra den misbrugsramte, og i sidste ende at lægge endnu mere afstand imellem jer. Er du i et forhold med en misbrugsramt, og er der børn inde i billedet, er det ekstra og særligt vigtigt, at du lægger din strategi med omtanke. Du kan for eksempel kontakte de dygtige og erfarne misbrugskonsulenter på Behandlingscenter Søby Park, som sidder klar til at rådgive dig omkring hvorledes du motiverer din pårørende til at gå i behandling.

Du kan også få vejledning omkring det videre forløb – Behandlingscenter Søby Park tilbyder misbrugsbehandling i forløb af typisk fem uger. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?