Lav arbejde i din fagforening

05 April 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Mange mennesker er “bare” medlem af en fagforening, fordi de gerne vil have den sikkerhed, som det giver at være medlem af sådan en, specielt når man betaler i rigelige domme og har fundet den rette, der ikke er en gul en.

På den måde føler man sig på den sikre side, hvis man bliver uretfærdigt behandlet af ens chef, hvis der er lockout, boykot med videre, som man virkelig så meget til før i tiden, hvor fagforeningernes medlemmer stod sammen, last og brast, da der var tydelig forskel på at arbejde som lønmodtager og være arbejdsgiver.

Nu om dage er skellet mellem rig og fattig blevet mindre, og mange almindelige lønmodtagere kan mere eller mindre overgå til at være selvstændige og dermed selv være arbejdsgiver – den slags var utænkeligt før i tiden uden et socialt sikkerhedsnet.

Men det betyder så også, at man er med i en fagforening passivt og kun tager fat i dem, hvis der er brug for hjælp – ikke hvis de skal have brug for din hjælp.

Mange har jo den opfattelse, at hvis man betaler for noget, så skal det gå den vej med service og ikke modsat.

Men måske kunne det hjælpe, hvis man var frivillig til nogle møder, dukkede op og holdt er foredrag i foreningen, eller man måske blev talsmand på ens arbejdsplads, eller man arrangerede nogle ture i fagforeningens navn – hvilket jo kunne være ved 01. maj-arrangementer.

Mange medlemmer melder sig endda ud, efter de er blevet uddannede, fordi kontingentet stiger, så måske kunne man hjælpe til med at holde på nye medlemmer?

Eller hvad med dem, som melder sig i a-kassen, men fravælger fagforeningen?

Eller er der måske nogle snyltere af en art, der blot udnytter fagforeningen, eller ved de overhovedet, hvad fagforeningen er til for, og hvordan den kan gavne dem?

Der er rigeligt at tage fat i!

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?