Køb tørgær online

01 October 2022 admin

editorial

Når du skal bage brød, er der nogle få ting, du skal vide, for at du kan lave det perfekte brød hver gang. For det første skal du bruge noget grundlæggende bageudstyr som f.eks. en ovn, en bageform, en røremaskine og en dejskraber.

Find ingredienser til bagning af brød

For det andet skal du kende til de forskellige typer mel og gær, der findes. Den mest almindelige type mel er mel til alle formål, som kan bruges til både brød og kager. Med hensyn til gær findes der to hovedtyper – tørgær og frisk gær.

Tørgær er den mest almindeligt anvendte type gær og kan opbevares ved stuetemperatur i op til seks måneder. Frisk gær er lidt sværere at finde, men det giver en bedre smag og konsistens til brød.

Tørgær

Lær proceduren at kende

For det tredje skal du forstå det grundlæggende i brødfremstilling. Generelt er der tre hovedtrin ved fremstilling af brød – blanding af ingredienserne, æltning af dejen og hævning af dejen. At blande ingredienserne betyder blot at kombinere alle ingredienserne i en skål, indtil de er godt blandet.

Æltning af dejen er et vigtigt trin i brødfremstilling – det er med til at udvikle gluten i melet og skaber en glat og elastisk dej. Endelig er det at hæve dejen, når du lader den hæve på et varmt sted, indtil den fordobles i størrelse.

Når du har styr på disse grundlæggende ting, kan du begynde at bage dit eget brød derhjemme. Der findes masser af forskellige opskrifter på brød på nettet, så hvorfor ikke starte med et simpelt hvidt brød eller et fuldkornsbrød? Eller hvis du føler dig eventyrlysten, hvorfor så ikke prøve at lave dit eget surdejsbrød?

Du kan finde alt, hvad du skal bruge af bageudstyr og ingredienser, hos Bagebixen – klik ind og bestil dine varer online på bagebixen.dk

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?