Hvordan kom man på det med drinks i sin tid?

15 September 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er morsomt, når man tænker på, at det nu om dage virker virkelig smart og påtaget, når man drikker drinks nu om dage, at man føler sig lidt finere end dem, der drikker øl, som hører mere til proletariatet og pøblen. 

For det med at lave drinks kommer faktisk fra en tid, hvor der ikke var andet at gøre, hvis man gerne ville drikke stærk alkohol, uden man var ved at kløjes i det.

Man brugte tværtimod lang tid på at lave god øl, som man kunne nyde i mange sammenhænge, og den tid er heldigvis vendt retur.

Men drinks kommer faktisk fra det endnu fattigere lag, hvis man virkelig skal stramme skruen.

Er man en bar eller café, der vil tiltrække det pænere klientel, så har man mange drinks på kortet, som man kan vælge blandt, og det med at lave drinks har man forfinet gennem tiden, men det startede faktisk mest af nød end lyst.

Drinks var den eneste mulighed

Før man kaldte det drinks, så var det bare en mulighed for at kunne drikke det, som der var blevet udleveret til en.

Det kunne være søfolk, der fik deres daglige romration, men kvaliteten var virkelig også derefter, så hvis man skulle kunne få det ned – og til at holde længere – så hældte man det sammen med noget andet, der kunne bedøve smagen.

Senere kom det så over i glas og udviklede sig.

Det samme så man på landet, hvor man lavede hjemmebrændt akvavit og snaps, men siden man ikke havde den bedste forstand på det og ej heller havde adgang til de bedste råvarer, så måtte man også her blande det op med andre sager, så det var til at holde ud.

Sådan gør man stadig visse steder i verden, men man er heldigvis blevet bedre til at lave hjemmebrændt, så det faktisk er til at drikke, som det er.

Skal du gøre klar til drinks, så kommer hjælpen fra https://www.drinksshoppen.dk/ 

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?