Er forandringsledelse godt eller skidt?

25 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Dem, der udbyder forandringsledelse, vejleder i det og agiterer for, at man implementerer det, vil selvfølgelig sige, at dette er en god ting for at kunne fremme specielt ens virksomhed og være fremadskuende og gøre sig klar på fremtidens komme og ikke være resigneret, stagneret og konservativ i ens måde af drive forretning på, så man bliver overhalet af mere fremsynede konkurrenter.

Men ordet “forandring” i sig selv kan godt gøre ondt at opleve og deslige høre om i den samlede virksomhed og ledelse, hvor der nok kan være mange tilknyttet, og selv hvis man bare er to mennesker i dette firma, kan det være svært at nå til enighed om forandringens gavn eller mangel på samme.

Forestil dig så lige en større virksomhed med mange kommandoveje, hvor høj og lav måske ikke altid støder på hinanden…

Måske kan direktøren godt se det smarte i at udnytte forandringsledelse, fordi vedkommende selv turde være anderledes og møve sig ind på et marked i sin tid, da virksomheden blev stiftet, eller han overtog den med samme vision som stifteren eller personen før da.

Men det er jo lige med at få alle med på idéen eller i det mindste se det smarte i at bruge forandringsledelse, så man i det mindste ikke modvirker firmaets bedste, for selv en masse snakke i krogene kan føre dårligdomme med sig.

Det er jo ikke de menige ansatte, der kender historien om, at store forandringer er kommet af, at enkelte mennesker har tænkt anderledes og fået andre folk med på den idé, så man kunne gøre en forandring.

De menige medarbejdere vil måske bare tjene deres penge til dagen og vejen og ikke skulle være med til sådan en forandring – for er man endda den nervøse type, så kunne man risikere at blive fyret!

Derfor handler det om som ledelse at kommunikere ud til alle kanter af virksomheden både internt og eksternt, hvorfor forandringsledelse er vejen frem.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?