Sæt vikaren godt ind i arbejdet med autolakering

26 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er jo egentlig lidt en underlig størrelse, når der kommer en vikar ind, der skal hjælpe med noget autolakerings-arbejde, når man lige er i en højsæson, eller man måske har en medarbejder, som er længerevarende syg, så man skal have en anden erfaren person til at tage over i den periode.

Måske er perioden begrænset, eller man venter med at se, hvornår den givne medarbejder er klar igen, eller man er måske på overvejelsesstadiet, hvor man tænker måske at ansætte en ny til at lakere i firmaet og så lige vil teste af, hvordan det fungerer.

Man gider bare ikke oplære nogen uden grund, hvis der ikke skal ansættes mere, og man gider heller ikke have en umotiveret person i jobaktivering hos en.

Men for eksempel ved en fastansættelse, der hilser man medarbejderen velkommen og glæder sig til at arbejde sammen med personen. Dette gælder også ved deltids- og flextids-ansættelse.

Er der tale om en lærling, skal vedkommende både drilles og tages kærligt imod, og måske bliver vedkommende ansat, efter personen er helt færdig med uddannelsen – eller man skilles efter praktikperioden.

Sådan oplever man det også med en praktikant, men med en vikar er man lidt i tvivl om, hvordan man nogle gange skal gebærde sig.

Vedkommende skal hurtigst muligt sættes ind i arbejdet, så personen kan fylde skoene ud for en anden eller den ekstra ledige plads. Her er ingen tid til stor oplæring udover at fortælle, hvordan man gør tingene her med autolakering.

På den måde får man også udnyttet erfaringen og eventuelt uddannelsen hos vikaren bedst muligt, men de andre medarbejdere kan undre sig, om man skal indgå et nært forhold til vedkommende, hvis personen er væk igen efter kort tid.

Her er det altid vigtigt, at alle føler sig lige så vigtig en del af firmaet, om man er ansat eller ej, så man kan præstere det bedste samarbejde og resultat som en helhed.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?