Hvorfor er brunch i København så populært?

22 September 2022 Camilla Skøtt

editorial

Brunch i København lader til at være et af de helt hotte emner at publicere på de sociale medier, og det er ikke uden grund. Er du lækkersulten, kan du tage et kig her, hvor du finder gode forslag på brunch i hovedstaden: https://brunchkøbenhavn.dk/.

Er du ikke sulten endnu, men bare interesseret i at vide, hvad der gør det lækre måltid så populært? Så læs med neden for – det er nemlig ganske enkelt.

 

brunch københavn

 

Brunch er forkælelse for alle pengene!

Brunch er ikke bare populært i København. Det er et elsket måltid i hele landet – ja, i hele verden! Og det er ikke uden grund, selvom det er svært at forklare i én enkelt sætning, hvad der gør morgen/frokostmåltidet så lækkert.

Men helt ærligt; hvor tit står du op og laver en hjemmelavet brunch med alt, hvad det indebærer af scrambled eggs, sprød bacon, stegte pølser, hjemmebagte boller med cremet ost og sød marmelade? For ikke at nævne pandekager, muffins og andre søde sager, der ofte følger med brunchmåltidet?

Ikke særlig tit, vel?

Og netop derfor er brunch så populært. Det er ren og skær forkælelse af madhjertet. Et måltid hvor du får serveret alle de gode sager, du ellers kun kan drømme om.

 

Hyggen spiller også ind

Men én ting er selve madoplevelsen. Den er naturligvis alfa og omega i hele popularitetsspørgsmålet. Men der er også en anden faktor, der gør brunch til et populært måltid – nemlig hyggen.

Brunch er et socialt måltid, hvor man sidder sammen og summer over maden. Det er nærvær og hygge, når det er bedst, og langt de fleste mennesker kan uden problemer bruge en hel formiddag over en velkomponeret brunchtallerken. 

Om det er hverdag eller weekend, så er brunch et hyggeligt måltid at indtage sammen med en, man holder af.

 

brunch københavn

 

Forskellige typer af brunch

Der findes flere forskellige typer af brunch, så hvis du er på udkig efter den bedste af slagsen, skal du spørge dig selv, hvad du forventer af måltidet. Drømmer du om æg og bacon en masse? Eller er det nærmere et spørgsmål om små, delikate retter? Vil du gerne have følgeskab af champagne, eller ønsker du at få et glas økologisk juice til din mad?

Alt det og meget andet skal du tage stilling til, inden du beslutter dig for et spisested. På den måde er der nemlig større chance for at ramme rigtigt i første omgang. Så held og lykke – vi håber, du finder den perfekte brunch!

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?