Hvad er gulvafslibning, og hvad koster det?

12 marts 2021 Maya Hindsberg
Hvad er gulvafslibning, og hvad koster det?

Er dine gulve begyndt at se trætte og triste ud? Er lakken slidt ned, eller er det kommet mange ridser og hakker i det efter stole, hundeklør eller børn der har tabt ting? Så er det tid til en gulvafslibning? Men hvad er det, og hvorfor er det vigtigt? Gulvafslibning er en proces, som sliber det øverste lag af dit gulv af, med en gulvslibemaskine. Det er altså en måde at få flotte gulve, uden at behøve at skulle udskifte hele gulvet, eller skulle høvle det.

Gulvafslibning er nemlig meget mere skånsomt for gulvet, da det kun fjerner det øverste lag, hvorimod gulvafhøvling fjerner væsentlig mere af træet. Efterfølgende kan du så vælge en efterbehandling, som kan være med til at bestemme gulvets udseende og ikke mindst, hvor slidstærkt det kan være. Lak vil f.eks. være mere slidstærkt end f.eks. en sæbe eller en oliebehandling. Læs mere på https://husblog.dk/giv-gulvet-et-nyt-look-med-en-gulvafslibning/.

Hvad koster det?

Det er et meget rimeligt spørgsmål at stille, når du skal have renoveret dit gulv. Prisen har jo stor betydning, hvilket nok også er grunden til at mange overvejer at slibe gulvet selv. Det kan sagtens lade sig gøre og gå godt, hvis man har evnerne til det, men når det er sagt, er der ofte mange flere fordele ved at bruge penge på, at få et professionelt gulvfirma til at udføre arbejdet.

Det giver dig nemlig en form for garanti for, at arbejdet bliver gjort ordenligt. De sikrer også professionelle maskiner og materialer. Som tommelfingerregel skal du regne med at prisen pr. m2 er omkring 100 kr. inklusiv moms, men der er mange faktorer, der kan spille ind på det. Hvis gulvet er meget slidt, vil der f.eks. være behov for at bruge mere tid på det. Nogle træsorter har også specielle behov, som der er behov for at tage hensyn til, hvilket også kan spille ind på prisen.

Flere Nyheder