Hvad bruger vi dyr til?

13 marts 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvom vi mennesker selv er et dyr, så lærte vi hurtigt at regne ud, hvordan vi kunne udnytte andre dyr.

Det er sådan set ikke noget særligt, da der er mange dyr, der hjælper hinanden, selvom de fleste mennesker tror, at mange dyr er fjender.

Men vi mennesker har lært at gøre det i så stort et omfang, at vi nu faktisk kontrollerer mange levende væseners liv, som kan være sådan noget med, at vi opdrætter høns, som der udelukkende skal omdannes til mad og lignende, så de aldrig kommer til at se dagslys.

Dog er der også de positive historier, hvor vi har samlet kvæg til os, så de kan hjælpe os, mens de selv får et godt liv, og det samme gælder hestene.

Der er også mange dyr, der ikke ville kunne klare sig selv, som der nu er blevet til kæledyr, og her kan man bare se på sådan noget som en hund, der altid kan finde hjem eller få hjælp til det med et hundetegn om halsen.

Dyr

Vi har brug for de dyr

Vi skal jo tænke på, at der er en grund til, at alle dyrearter inklusiv os selv er her, for hvis vi ikke kunne overleve eller havde et formål sammen med naturen og dermed de andre dyr, så var vi uddøde.

Der er nogle arter, som har været her i utrolig lang tid, mens andre er kommet og gået, som i sammenligning med Jordens alder er virkelig kort tid.

Pointen er så, at vi hører sammen, fordi vi har brug for hinanden og kan hjælpe hinanden, for selvom mange dyr nedlægger hinanden, så er det en del af en fødekæde – og en kæde hænger som bekendt sammen.

Dermed har vi brug for dyrene på samme måde, som dyrene har brug for os – og det er jo smukt at tænke på.

Flere Nyheder

05 december 2022

Hvad er tapas?