Før du køber hund

24 maj 2020 Astrid Pedersen
image

Går du i overvejelser om at udvide din familie – og skal det lille nye medlem have fire ben, en våd snude og en logrende hale? Så bør du – og eventuelt resten af familien – sætte tid af til at gøre jer de nødvendige overvejelser desangående. Det er nemlig forbundet med et stort personligt såvel som økonomisk ansvar at anskaffe en hund. Og derfor er det vigtigt at alle er om bord med denne beslutning.

Hvad koster en hund?

En hund kan koste alt fra et par tusind kroner til det tidobbelte afhængig af størrelse og race.

Mange opdrættere er ikke bange for at tage en ganske gedigen pris for en hvalp hvis den kan fremvise den rette stamtavle. I gennemsnit skal du dog regne med en anskaffelsespris på mellem tre og otte tusind kroner, og selvfølgelig endnu mindre hvis du anskaffer en ”brugt” hund igennem et internat.

Uanset hundens anskaffelses pris skal du dog regne med at det nye firbenede familiemedlem kommer til at stå dig i omkring to hundrede tusind kroner igennem sin levetid. En hund bliver typisk omkring tolv år gammel – og igennem alle disse år skal du betale forsikringer, udstyr, foder og kost tilskud, hundepension ved ferier samt diverse dyrlæge regninger.

En hund skal have et sundhedstjek samt diverse vaccinationer og tand eftersyn én gang om året, og bliver hunden syg, skal den måske oven i købet indlægges på et dyrehospital. Den slags er ikke gratis, og derfor er det en god idé at have en opsparing på en separat konto som kan fungere som buffer. Forsikringen dækker måske nok en del, men hvis ikke et ophold på et dyrehospital skal ruinere hele familien er det fornuftigt at have et vist rådighedsbeløb dertil.

Du kan læse mere om overvejelserne som bør gå forud for køb af hund på vores-dyr.dk

Flere Nyheder

05 december 2022

Hvad er tapas?