Flødekartofler med ekstra fyld

09 October 2020 Heidi Kirkebække

editorial

Elsker du også flødekartofler? Det er vi mange, der gør. 

Traditionelt serveres de skivede, cremede ovnkartofler jo som tilbehør til for eksempel et stykke oksesteg, frikadeller eller kogt hamburgerryg. Men de kan også sagtens udgøre et helt måltid i sig selv. Særligt hvis du tilsætter ‘ekstra fyld’ i form af små stykker kød og grøntsager.

Hvad skal vi have til aftensmad? 

Hvis svaret er ‘flødekartofler med fyld’ bliver du formentlig en populær kok. Flødekartofler er i hvert fald en elsket ret blandt store og små. Og den bliver bestemt ikke mindre lækker af at få tilsat lidt flere ingredienser, end vi er vant til.

Brug en helt simpel grundopskrift på flødekartofler og tilsæt ekstra fyld efter smag og behag, inden retten sættes i ovnen. Det er nemt, lækkert og mættende.

Hvis du bruger meget fyld, kan du overveje også at tilsætte lidt mere fløde eller lidt mælk, så retten ikke bliver tør i ovnen.

Men hvad kan man bruge som fyld?

Som ekstra fyld kan du for eksempel bruge:

  • Små buketter af broccoli
  • Små buketter af blomkål
  • Skiver af squash
  • Champignon (steg dem eventuelt i smør på en pande først)
  • Skiver af tomat
  • Porrer i skiver
  • Rød peberfrugt i tern
  • Små stykker bacon (steg dit bacon sprødt på en pande, inden du putter det i fadet til flødekartoflerne)
  • Små stykker skinke
  • Små stykker stegt eller kogt kylling

Derudover kan du selvfølgelig altid tilsætte krydderurter og krydderier efter smag og behag, når du laver flødekartofler. Rosmarin er en klassiker, som passer rigtig godt til kartofler, men afhængigt af, hvad du serverer sammen med eller i dine flødekartofler, kan timian, oregano eller paprika også være rigtig lækkert.

Løg og hvidløg er andre gode smagsgivere i flødekartofler.

Du kan også toppe dine flødekartofler med revet ost.

Som til de fleste retter, kan man altid servere en sprød, grøn salat til flødekartoflerne.

Velbekomme.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?