Få et råt, hårdt og tidsløst look med beton i boligen

11 April 2022 Maya Hindsberg

editorial

Der er mange meninger og mange stilarter, når det kommer til indretning. Hvis du leder efter et råt og nordisk look, som ikke alene er praktisk, men som du også selv kan arbejde med, så er betongulvet måske vejen at gå for dig. 

Beton er ikke et særligt sexet ord, men det er dog et ord som er synonymt med ikke alene modernisme men også industrialisering. Det var det materiale, der gjorde det muligt at bygge højt, stort og billigt, og det er ikke mindre in at bruge nu, end det var, da det kom på rateren i 1920’erne. Beton behøver dog ikke være kedeligt og gråt – det kan faktisk blive brugt på nye kreative måder så bare læs med.

betongulv

Hvordan bruger du beton kreativt?

Der er kommet nye betontyper til, og det betyder, at det nu er muligt at bruge materialet på nye måder. Det kan være ved at tilsætte mønstre eller farver. Der er flere firmaer, der specialisere sig i at skabe grafiske overflader i beton, og det giver en del sjove og spændende muligheder, det kræver bare, at du har en klar vision, og finder nogen til at hjælpe dig.

Der, hvor det især kan komme til sin ret, er i de lyse nordiske hjem, hvor det kan give en god kontrast. Sammen med træ, som meget skandinavisk indretning består af, lidt glas og måske noget smedejern og nogen planter, så kan man få en mere dynamisk og interessant indretning, som både er rå men også hyggelig.

Det er dog vigtigt ikke at overgøre beton i boligen. Hvis både dine vægge, gulve og bordplader er i beton, så får beton hurtigt en væsentlig anden vibe. Så gør det rummet koldt og sterilt. Hvis du gerne vil have et betongulv, er det altså vigtigt, at du kombinere det med lysere og lettere designelementer.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?