Et røgeri kan også fungere med mad ud af huset og som restaurant

22 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Med tanke på sådan noget som et røgeri – der kunne være et røgeri i Jylland – så var det som regel sådan et sted, som man kom med med sit kød for at få det røget, så det fik den herlige røgsmag og -duft.

Det kunne være en jæger, der dukkede op med noget kød, man havde nedlagt, som man gerne ville have røget.

Eller det kunne være en slagter, som der har noget kød, man gerne vil have røget og så sat til salg senere; her kommer man nok med et større parti kød i god tid, så man kan have det klar til salg på det givne tidspunkt.

Men det kunne nok også opleve en landmand, der ønskede noget af sit kød røget til salg eller eget brug, når en besætning af dyr skulle til slagtning.

Sådan fungerer et røgeri stadigvæk, men nu er der sket meget mere med mange af den slags steder, som der kommer kunderne til gavn.

Servering og mad til hjemmet fra røgeriet

For hvis man besøger et moderne røgeri såsom det, vi har linket til tidligere, så vil man opleve, at man faktisk kan benytte stedet som restaurant!

Det havde man nok ikke lige overvejet, når man sad derhjemme og skulle overveje, hvor man skulle ud at spise den givne aften, at man så skulle se efter et røgeri.

Man kører måske endda forbi sådan et sted på vejen, hvor man leder efter et sted at spise, og bliver overrasket over, at man kan gå ind at spise sådan et sted.

Hvis man så ikke lige er til at spise ude denne dag, så kan man også have heldet med sig ved visse røgerier såsom det nævnte, for her kan man også få mad ud af huset.

Og det er meget forskelligt mad, så der skal nok være noget for de fleste, så hele familien kan blive mæt.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?