At holde øje ved vinduer – det er gode udkigsposter

26 marts 2021 Anders Lundtang Hansen
At holde øje ved vinduer – det er gode udkigsposter

Kan du huske som lille, når man ikke kunne vente på, at ens forælder skulle komme hjem, så man kunne holde fri og lege?

Måske ventede man ligefrem på en gave, eller hjemkosten var et tegn på, at NU startede ferien langt om længe, så man kunne overgå fra at vente, kede sig og glo ud i luften til at komme på ferie.

Når man virkelig havde svært ved at vente, så satte man sig jo i vindueskarmen eller ligefrem stillede sig ved vinduet, så man kunne stå der som en stenstøtte og observere alle bevægelser for at se, om det var mor eller far, der kom hjem.

Man holdt nøje øje med klokken, så når det endelige tidspunkt for den forventede hjemkomst var overskredet, så var man overbevist om, at alle bevægelser derude kunne være fra den længe ventede forælder.

Vinduer er bare gode at kigge ud gennem og vente ved

Nogle dage stod man måske ligefrem tidligt op, fordi man ventede på postvæsenet, der skulle have en pakke med til en, og så ventede man (atter) troligt ved vinduet ud til postkassen.

Forældrene prøvede at forklare en, at det ville gå endnu langsommere, hvis man bare stod og ventede, men man kunne simpelthen ikke finde på andet at lave, når man var så spændt og havde dette højdepunkt at se frem til.

Når det så endelig lykkedes, så glemte man alt om den ventetid med det samme.

Dem af os, der har kæledyr såsom hunde, ved også, at de kan finde på at stille sig ved vinduerne eller sætte sig i vindueskarmen og vente på en, når de efterhånden lærer vores rutiner at kende for en hjemkomst.

Ellers sætter de sig måske bare her for at glo og gø lidt ad aktiviteterne udenfor.

Så er der også forældrene, der kan bruge vinduerne ud til haven for at se, hvad børnene laver.

Skulle du mange døre med ruder i, så kan du få dem fra klarwindows.

Flere Nyheder