At få værdi af sit arbejde som blikkenslager

26 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste mennesker kan være enige om, at det, som gør en arbejdsdag rigtig god, der er, at man trives det sted, hvor man arbejder.

Nogle arbejder selvfølgelig mere fast end andre, hvor nogle arbejder på farten, andre er ude på flere arbejdspladser i løbet af en dag; andre er til møder, og så er der dem, der ejer eget firma eller måske ligefrem er selvstændige.

Men når man spørger en del mennesker, hvad der giver dem værdi, så er det blandt andet, at de befinder sig i en stilling, som de kan værdi i, og hvor der måske er mulighed for avancement. Dette kunne blandt andet være som blikkenslager i århus.

Umiddelbart lyder det ikke som et prestigefyldt arbejde, tænker du måske, men undersøgelser viser også, at det jo ikke er det, flere mennesker går op i, når de skal forklare, hvad de finder interessant ved deres arbejde.

Man kan for eksempel godt besidde en stor og flot stilling, hvor man høster en fed hyre hver måned, men hvis chefen er træls, de andre kollegaer er arrogante og måske er ude efter at slagte en i ryggen og tilrane sig ens stilling, så er det jo nok ikke lige det fedeste sted at være.

En blikkenslager kan sagtens tjene godt, og ofte vil sådan en gøre det i højere grad, end en akademiker vil kunne gøre det i løbet af en hel livstid – og alligevel ser nogle akademikere ned på blikkenslagere og lignende erhverv.

Men måske burde de selvsamme akademikere kigge på, hvad der giver en værdi på arbejdet. Det behøver jo ikke være løn og prestige, men netop god jargon, hyggelige kollegaer, udfordrende opgaver og tilfredse kunder.

Den slags værdier kan man jo ikke sætte en pris på med et beløb, men det giver en glædesrus og en følelse af, at man er glad for at være der, hvor man er.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?