Hold dig orienteret om hvad der foregår i finansverdenen uanset hvad du arbejder med

25 January 2020 admin

editorial

Finansverdenen har ikke kun betydning for finansiellerådgivere, investorer og dem med mange penge. Tværtimod. Finansmarkedet har stor betydning for alle og deres daglige virke. Dette så vi eksempelvis under finanskrisen hvor krakket i den finansielle sektor førte til afmatning på det globale marked og sænkede levestandarden globalt. Læs med her om hvordan finansverdenen influerer din dagligdag. 

Renten er et af de steder hvor finansmarkedet påvirker dig mest

Renten bestemmes af mange faktorer. Renten er den pris man skal betale for låne penge , eller man får, for at lade banken låne/disponere over ens penge. Når banken udlåner til dig som privatperson udregner den renten ud fra hvor risikabel du er som kunde, men ydermere skelner banken oftest til hvad Nationalbanken har sat renten til. Denne rente bestemmes af mange faktorer. Renten bliver blandt andet brugt som politisk redskab til at regulere væksten. Hvis der er for meget gang i samfundet kan staten nationalrenten op og på den måde gøre det mindre attraktivt at låne penge og dermed sænke væksten. Omvendt kan Nationalbanken sænke rente for at gøre det mere attraktivt at låne penge og for at sætte væksten igang. Alt dette har stor betydning for dig som borger da det eksempelvis påvirker renten på din kassekredit, dit boliglån og dit billån. Desto lavere rente desto flere penge vil du have til andre gøremål. Vil du blive klogere på rente og finansverden kan du klikke her.

 

Aktiemarkedet har også stor indflydelse på din dagligdag

Et af de andre steder hvor finansverdenen har stor betydning for din dagligdag er på aktiemarkedet. Hvis dit firma er på aktiemarkedet og kursen stiger dramatisk betyder det at investorer har tillid til firmaet og at der kan skabes mere vækst i firmaet i form af nyt udstyr og nye kollegaer. Men omvendt hvis kursen falder på dit firmas aktie kan det være at firmaet skal skære ned og fyre medarbejdere hvorfor dit job kan være i fare. 

Så finansmarkedet kan virke abstrakt og langt fra din dagligdag men sandheden er at det påvirker i større grad end du forestiller dig. 

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?