Trods ikke elementerne, selvom du kan fristes til det som brolægger

12 February 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis du nu arbejder som bagerjomfru, og du vågner op en morgen og føler dig lidt halvsløj, så er det med at få sagt det til arbejdspladsen, for hvis du møder op med noget sygdom – eller det bliver værre – så kan det ikke alene sprede sig til kollegaer; det kan også sætte sig i maden!

Så på trods af, at man måske føler dårlig samvittighed over ikke at dukke op, eller man reelt ikke føler sig alvorligt syg, så gør man alle en tjeneste ved ikke at dukke op.

Sådan skal man sådan set også tænke som brolægger, for selvom man nok befinder sig i et lidt mere hårdført miljø i den branche, så er der ingen grund til at spille mere sej, end hvad man egentlig er.

Man bliver nedslidt af det arbejde, men det gør alle brolæggere stort set også, så man føler ikke man er mere specielt end de andre. Man løfter i samlet flok.

Bliv hjemme som brolægger en given dag

Til dagligt kan du være brolægger i Lunderskov, hvor du er glad og tilfreds for dit arbejde, og I er måske tæt på en deadline, der ikke skal overskrides.

Men en morgen er du også lidt skidt tilpas, men så alvorligt er det jo ikke, mener du; ingen grund til at pibe, for det gør man ikke i din branche.

Og du arbejder jo ikke med fødevarer, og I ansatte går ikke så meget klods op og ned ad hinanden, så der er vel ingen grund til stor smittefare.

Men du kan blive endnu mere syg af at dukke op, hvis du allerede er lidt syg, og så kan det blive værre på stedet, og du kan risikere at smitte andre alligevel, chefen, dem på lageret, ude i kiosken, hvor du handler frokost med videre.

Hellere blive hjemme og blive lidt mere rask og klar igen, end at du presser citronen.

Her er ingen grund til dårlig samvittighed.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?