Pas på med mængden af whisky i dit liv

21 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er så meget spændende whisky at få fingrene i nu om dage, hvor det er lettere at anskaffe sig flasker fra verden over, end at man skal kende en specialbutik, en bestemt importør eller tage en længere rejse til udlandet for at få den slags flasker med hjem.

Dette kan dog også ende med, at man får et lidt for kærligt forhold til whisky, fordi det bliver så lettilgængeligt, og specielt fordi der nu om dage er gået sport i selv for menigmand at blive kender udi whisky, fordi selv almindelige mennesker har fået råd til andet end det billigste whisky.

Men opfattelsen af whisky bliver stadig ophøjet til noget finere og “bedre” end bare at bælle almindelig øl, fordi man kan, da dette er lidt barbarisk og ikke mindst proletarisk.

Nogle personer vil måske ligefrem mene, at man forklæder forholdet til at indtage whisky af fornøjelsens skyld og jagten på en rus som whiskysmagning, eller man finder alle mulige undskyldninger for, at man godt må drikke whisky på almindelige hverdage.

Man vil måske fejre noget, det er en årsag, det passer sammen med maden, kaffen med videre, selvom den bagvedliggende årsag sådan set mere er, at man gerne vil drikke noget whisky, der som bekendt indeholder ret så mange procenter.

Problemet er så også, at man internt ender med at klappe hinanden på skuldrene og acceptere indtaget af whisky blandt hverandre, som man kamuflerer misbruget med, da et stort forbrug af whisky er meget skadeligt, hvad end man forsøget at forklæde det som.

At drikke whisky gør ikke en til en forfatter, kunstner eller på anden måde et bedre menneske end andre, og siden vi alle er ens mere eller mindre med kroppens opbygning, så er ingen fritaget for de skadelige virkninger, som indtag af whisky kan medføre.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?