Lad et misbrugscenter hjælpe dig ud af din afhængighed

28 February 2022 Astrid Pedersen
image

editorial

Er du en af de mange danskere som hvert år finder sig selv midt i et problematiske overforbrug af medicin eller alkohol? Så bør du hurtigst muligt søge professionel hjælp.

Hvordan kommer jeg ud af mit misbrug?

Den mest effektive måde hvorpå du kan komme ud af et afhængigheds betinget misbrug er ved at gå i behandling hos et misbrugscenter. I Danmark findes der op til flere misbrugscentre som kan tilbyd behandling af alkoholmisbrug eller pillenarkomani.

Hvori består en behandling på et misbrugscenter?

En behandling på et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien består i en indlæggelse af cirka fem ugers varighed. Behandlingen indledes med en afgiftning eller en afrusning hvor alle de afhængigheds skabende stoffer renses ud af dit system. Du gennemgår de frygtede abstinenser, som naturligt følger med et ophør af stof indtag eller druk, under overvågning af sundhedsfagligt personale og i trygge, sikre rammer.

Misbrugscenter

Du vil undervejs i denne del af forløbet kunne få tilbudt mild smertestillende medicin samt andre former for lindring af de værste symptomer, for eksempel i form af varme bade, kolde omslag eller urtete. Når selve afgiftningen eller afrusningen er til ende vil selve den afvænnende behandling finde sted. Denne består i terapi i grupper og på individuel basis, med det formål at hjælpe dig til at forstå dit misbrug.

Du vil kunne opbygge dit selvværd og samtidig få de rette redskaber til at modstå fristelser i fremtiden. På den måde bliver du stærkere rustet til at kunne bygge en stof eller alkohol fri tilværelse op igen efter endt behandlings forløb. Og du vil altid kunne deltage i støttemøder så du kan minimere din risiko for tilbagefald.

Behandlingscenter Stien står altid parat til at rådgive og vejlede dig omkring misbrugsbehandling. Du kan altid kontakte en af de dygtige misbrugskonsulenter hos Behandlingscenter Stien via centerets hjemmeside på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?