Hvorfor bruge en boligadvokat?

08 January 2018 Camilla Skøtt

editorial

Hvis du har fundet dit drømmehjem, og du synes, at det hele er, som det skal være, så kan du måske tænke: Hvorfor overhovedet bruge penge på en boligadvokat? Men der kan være mange faldgruber forbundet med et boligkøb, og de fleste af de folk du er i kontakt med i løbet af en handel, forsøger i sidste ende at tjene flest mulige penge til dem selv eller til en anden end dig.

Boligadvokaten er der for dig

Hele fidusen ved at investere lidt penge i en boligadvokat er, at han/hun udelukkende arbejder for dig og din sag. Det handler om at sikre dig de bedst mulige vilkår i aftalen, og vælger du en certificeret boligadvokat, så skal han/hun overholde en række etiske regler for samarbejdet:

– Advokaten må ikke modtage provision fra andre parter i handlen.

– Advokaten skal gennemgå din bolig fra A-Z

– Advokaten skal give dig en fast pris fra starten og udføre arbejdet for det beløb.

Hvad indeholder køberrådgivning?

Vi har spurgt Javed Aslam, hvad man egentlig får for pengene, når man hyrer en boligadvokat, og hans svar er følgende: “Med en komplet køberrådgivning kan du få advokatbistand lige fra du begynder at kigge på boliger, til du står med det færdige skøde i hånden. Advokaten gennemgår købsaftalen, står for korrespondancen med mægler og bank, udarbejder avokatskrivelser, rådgiver i forbindelse med ejerskifteforsikringer og så kan han eller hun i øvrigt udføre arbejdet med skødet også.”‘

Når der er tale om et huskøb, så er det mange penge, der er i omløb, og det er næsten for dumt at sætte pengene og fremtiden på spil bare fordi man gerne vil spare 6.000 kr. på et hus, der i sidste ende koster 2 millioner. Med en boligadvokat ved din side får du rådgivning og sparring i hele processen, og du undgår at købe katten i sækken.

 

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?