Find den rette dyne og få en bedre nattesøvn

29 July 2021 Astrid Pedersen
Find den rette dyne og få en bedre nattesøvn

Synger din gamle dyne på sidste vers? Så skal du ud og finde en ny. Og her kan det godt betale sig at se sig godt for.

Hvilken dyne skal jeg vælge?

Der er temmelig stor forskel på præferencer de enkelte mennesker imellem når det kommer til dyner.

Nogle mennesker foretrækker en forholdsvis tung dyne som kan give dem en form for tryghed under søvnen. Andre mennesker får det alt for varmt med en sådan dyne. De vil sandsynligvis foretrække en lettere dyne som ikke bliver alt for tyngende i løbet af natten. Og så er der allergikere som har brug for en dyne i et bestemt materiale så de ikke slår ud eller får åndenød.

Der ud over er det en god idé at have en sommerdyne og en vinterdyne. Sommerdyner er typisk tyndere og lettere, og egner sig derfor perfekt til de lune sommernætter hvor varmen kan gøre det svært at falde i søvn. Og med en god vinterdyne kan du holde varmen også selv om der er minusgrader i luften udenfor.

Hvordan finder jeg den bedste dyne?

Det gælder selvfølgelig om at finde den bedste dyne inden for hver af disse kategorier.

Den klassiske dun dyne er næsten altid en sikker vinder når det handler om komfort og åndbarhed i materialet. En dyne med fyld af rene gåsedun, inddelt i tern for den bedste fordeling af fyldet, vil give en behagelig varme isolering uden at komme til at virke klam eller tyngende.

Foretrækker du en dyne som er fremstillet i rene natur materialer uden brug af produkter fra dyr kan du vælge en kapok dyne som samtidig er et ultra allergivenligt alternativ til dun dynen. Kapok er et materiale som virker støv afvisende, og hvor diverse mikroorganismer så som bakterier og svamp har særdeles vanskelige livs vilkår.

Se den store dyne test på sovneksperterne.dk

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?