Få varmen med god klimasamvittighed

15 June 2022 Niels Geckler

editorial

Hos amalo.dk kan de hjælpe dig med at holde varmenm samtidig med at du gør miljøet en tjeneste. Varm op med en luft til vand varmepumpe.

Klimadagsordenen er ikke til at komme uden om, og boligopvarmning er et af de områder, hvor du selv kan gøre noget ved sagen. I hvert fald hvis du har en af de opvarmningsformer, der har et stort klimaaftryk som olie- eller gasfyr. Men det kan du ændre på og samtidig spare på din varmeregning ved at udskifte dit gamle oliefyr eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe.

Luft vand varmepumpe

Sådan virker luft til vand varmepumpen

Der findes flere forskellige varmepumper med hver deres fordel og ulemper. Mens en luft til luft varmepumpe er velegnet til mindre rum og for eksempel sommerhuset, blandt andet fordi den ikke kræver et anlæg med radiatorer med væske i, kan luft til vand pumpen være god som erstatning for oliefyret. Et luft til vand varmeanlæg kræver enten radiatorer eller gulvvarme af den type med væske i. På grund af en lavere cirkulationshastighed kræver det muligvis en lidt større dimensionering af radiatorerne end hvis du har fjernvarme eller oliefyr. Det er også ekstra vigtigt, at din bolig er godt isoleret.

Luft til vand pumpen omdanne varme fra luften uden for til varme i et apparat uden på huset. Det bruger strøm, men ikke i en målestok så det udligne besparelsen på varmeregningen eller giver ekstra forurening i forhold til dit oliefyr. Varmen overføres til vand som kan cirkulere i radiatorerne eller gulvvarmeanlægget i8nde i huset og holde dig varm. Selv om varmen skal trækkes ud af luften uden for kan anlægget sagtens fungere selv når lufttemperaturen er lav. Du skal ikke være bange for at fryse om vinteren hvis anlægget har de rette dimensioner og hvis dit hus er ordentligt isoleret.

 

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?