Boligkøb med certificeret boligadvokat

08 January 2018 Camilla Skøtt

editorial

Når du køber dit drømmehjem, så er det sandsynligvis den største handel i dit liv. Der er ikke bare mange penge på spil, men også hele familiens fremtid afhænger af, at alt går som det skal. Derfor kan du med fordel finde vejledning og rådgivning hos en boligadvokat, der er certificeret af Danske BOLIGadvokater.

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er en advokat, der har specialiseret sig i handel med ejendomme, herunder private boliger. Javed Aslam fra eboligadvokat fortæller: “Boligadvokatens rolle er at yde rådgivning ift. boligens pris og derudover gennemgår han eller hun alle relevante dokumenter i en bolighandel, fx købskontrakten, ejendomsrapporten, salgsopstillingen og diverse udgifter, der eventuelt følger med købet,” og han fortsætter: “En boligadvokat er den eneste uafhængige rådgiver, man kan få som boligkøber. Ejendomsmægleren er sælgers mand, mens banken bare gerne vil tjene penge. En boligadvokat arbejder for køber, og det betyder, at han eller hun altid går efter de bedst mulige vilkår for køber.”

Vælg en certificeret boligadvokat

Der er mange advokater, der slår sig på at have specialiseret sig i bolighandel, men hvis du vil være helt sikker på at få kvalitet for dine penge, så skal du benytte en certificeret boligadvokat.

Medlemmer af Danske BOLIGadvokater skal overholde en række etiske regler, når de udøver deres rådgivning, og det sikrer dig, at advokaten udelukkende arbejde i din tjeneste. Derudover er der en række praktiske regler, boligadvokaten også skal overholde, fx:

– Han/hun skal tilbyde et gratis formøde.

– Han/hun skal udføre al rådgivning til en fast pris.

– Han/hun skal gennemgå din bolig fra A-Z.

Det kan synes som mange penge at finde her og nu, men hvis du kigger på den samlede sum, du har tænkt dig at investere i et hus, så er prisen til en boligadvokat forholdsvis lille. Se det som din forsikring mod ubehagelige overraskelser.

 

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?