At forsikre ens legehuse til børn

09 October 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du skal ikke hen at tegne en forsikring på dit legehus til dit barn, for det ville nok næppe kunne lade sig gøre, medmindre der virkelig var tale om et stort og imponerende legehus, som du ville passe på for eftertiden.

Men med forsikring mener vi mere, hvordan du passer på det, når det er blevet lavet.

For vi har ikke plads til at sige, hvordan du skal lave det, om du så selv vælger at gøre det, får andre til hjælp, får hjælp fra andre eller køber det færdigt-lavet.

Dog skal du under alle omstændigheder sørger for, at det er forsvarligt at lege i for børn, og at børnene ikke kan komme til skade i det på nogen måde ud fra den måde, man kan forvente, at de leger på derinde.

Men ellers er der andre ting, du kan gøre for at holde øje med, at legehuset stadig er legevenligt.

For det første skal du huske på, at der faktisk er grænser for, hvor stort dit legehus må være, før du faktisk skal have en byggetilladelse fra kommunen for at få det udført.

Dernæst skal man huske på, at udover interesser kommer og går, så er det måske ikke lige i vinterhalvåret, at børnene har lyst til at være inde i huset.

Dette betyder, at når sæsonen starter op igen, så skal man lige tjekke efter, at brædderne ikke er mørnede, hvis det er lavet af træ; at der har bosat sig insekter derinde såsom hvepse eller andet.

Tjek lige efter, at det stadig er robust nok og tag alle tingene ud, som man nok har smidt derind løbende, så man kan tjekke hele legehuset efter.

Flotte legehuse skal jo stadig være flotte, selvom de ikke altid bliver brugt, og her kan der sagtens ligge en del arbejde i det.

Så det handler ikke bare om at skaffe/bygge det – det skal også vedligeholdes.

 

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?