Alt det praktiske omkring fadølsanlæg

11 June 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os antage, du er afholder af et arrangement, hvor der er udskænkning af fadøl, og så siger du til den indkøbsansvarlige: køb et fadølsanlæg!

Så vil der nok blive slynget nogle spørgsmål retur til dig med det samme, som kan omhandle, hvorvidt du bare vil have et, hvor mange haner der skal være i det anlæg; hvis der skal bruges flere, hvor mange haner skal der så være i de enkelte?

Når der så er kommet styr på dette, så har du måske også lavet dig en idé om, hvad du vil tage for de forskellige øl, hvoraf du har anskaffet sig både de mere populære øl, som du har læst sig frem til, at mange mennesker ynder at drikke, samt nogle mere specielle øl, så der er et udvalg at vælge imellem.

Næste spørgsmål bliver så, hvem der skal betjene disse fadølsanlæg.

Skal der udelukkende står en enkelt person ved hvert anlæg, kan der hurtigt blive trængsel, når mange kunder melder deres ankomst i baren samtidigt.

Men har man mange kræfter nok til at være flere? 
For det kan jo være praktisk for eksempel at have en til at stå for betalingen, om det så er kontant, kort eller over telefonen, det foregår, mens den anden så skænker bestillingen op imens.

Dernæst er det vigtigt, at man stiller disse anlæg med fadøl stategiske steder under arrangement, specielt hvis det er et større et af slagsen, hvor der forventes meget salg af øl.

Det duer jo ikke, at der kun er ét anlæg til salg af fadøl, for så kan man være nok så mange hænder til at skænke og tage imod betaling, så skal der nok opstå brok i køerne over langsommeligheden.

Men det er en ting, for hvis det er noget, som du bare ikke skal ende ud i, og som kan være udslagsgivende for, hvad folk synes om arrangementet og eventuelt pressen vil skrive om dagen efter, så skal du aldrig løbe tør for øl!

Køb hellere for mange fustager end for få!

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?