Reparation af stenslag i København

22 March 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Stenslag er noget, de fleste bilister oplever fra tid til anden, og det er noget, der er stort set umuligt at undgå, uanset hvor dygtig og erfaren bilist du er. Det kan ske flere gange om året og andre gange kan der gå år i mellem det sker.

Det eneste du som bilist kan gøre for at undgå eller i det mindste at mindske muligheden for et stenslag, er at holde afstand til andre biler og sænke farten, hvis du oplever at der ligger sten på vejen.

Til gengæld er der en del du kan gøre når uheldet er ude. Sæt et stykke tape over stenslaget, det vil mindske muligheden for at det udvikler sig en revne og du skal have hele ruden udskiftet. Er stenslaget mindre end en 2 kr. kan du få ruden repareret. Du kan f.eks. få repareret stenslag i København.

Lynhurtig reparation af din rude

Selvom det er vildt irriterende at få et stenslag i ruden, ikke mindst fordi man bliver forskrækket af lyden og man ikke kan gøre noget for at undgå det, så er det hurtigt og nemt at få det repareret.

Det tager omkring 15-20 min at få ruden limet og tørret ved hjælp af UV stråler. Det er et krav at ruden er tør for ellers virker limen ikke helt så godt. Reparatøren starter med at rense ruden, så limen holder bedre og med et vaccumværktøj sikres, at selv den mindste del af revnen får lim. UV strålerne tørre limen og fjerner evt. overskydende lim. Ruden er så god som ny efterfølgende.

Til sammenligning skal du regne med at du er uden bil i op til 2 dage, hvis ruden skal udskiftes. Det skyldes at der ofte skal hentes en rude hjem, samtidig med at den skal tørre før du får lov til at hente den og køre den hjem.

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?