Asfalt – et slidstærkt universalprodukt

27 June 2022 Niels Geckler

editorial

Asfalt er et slidstærkt, økonomisk og meget bredt anvendeligt materiale, der har været kendt siden oldtiden. Hvis du skal have lagt asfalt, gælder det om at finde det helt rette asfaltfirma

Det sorte asfalt e et meget alsidigt materiale. Det består af ca. 95 % småsten og5 % at det bindemiddel, der giver farve til asfalten og som hedder bitumen. I gamle dage benyttede man tjære i stedet for bitumen og det meget billigt og let tilgængeligt som et biprodukt ved produktion af bygas. Men da man gik bort fra bygas omkring år 1970 fandt man samtidig et andet materiale til asfalten og det blev bitumen. Bitumen er et olieprodukt som faktisk har bedre egenskaber både hvad angår anvendelse og miljø end tjæren har. 

Asfaltfirma

Asfaltens mange muligheder – find et godt asfaltfirma

Den velkendte sorte belægning forbindes nok først og fremmest af de fleste danskere med vejbelægning eller med belægning på p-pladser og andre steder med mange biler. Men faktisk har asfalten mange anvendelsesmuligheder. Både stier, legepladser, skolegårde, baggårde, indkørsler og oplagspladser kan belægges med asfalt, og asfalt kan også bruges til at fugtsikre fodmuren på huset. Et af de firmaer, der arbejder med asfaltens mange muligheder er Pankas.

De udfører snart sagt enhver opgave inden for asfaltering, lige fra havnepladser og villaveje til indkørsler og gårdmiljøer, og de gør meget ud af miljøvenlig drift. Men undgå de omrejsende asfaltsjakker, der af og til hjemsøger de danske villakvarterer. De kommer kørende med udstyr og asfalt og prøver overtale og besnakke folk til at få udført asfaltarbejde, men de er sjældent særligt seriøse og udføre et dårligt stykke arbejde – du risikerer simpelthen at blive snydt og betale for meget for en dårlig kvalitet. Benyt et etableret firma som for eksempel Pankas, hvis du har behov for at få udført et stykke asfaltarbejde i indkørslen etc.  

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?