Få hjælp til dine problemer hos en dygtig psykolog

17 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Gør livet ondt – eller har du været ude for en voldsom og livs ændrende begivenhed? Så kan du med fordel søge hjælp hos en psykolog

Hvad er en psykolog?

En psykolog er en person, som har gennemgået den femårige uddannelse i psykologi ved universitetet, og således blevt cand. psych. Privat praktiserende psykologer har specialiseret sig inden for dette område, og således taget tillægskurser i eksempelvis kognitiv terapi eller samtaleteknik.

De psykologer, som du som privatperson vil stifte bekendtskab med, tilhører som oftest denne gruppe. Det er muligt at opnå en henvisning til en psykolog, hvis din læge vurderer, at du slås med problematikker, som ikke kan løses ved medicinering.

Hvad gør en psykolog?

En psykolog udfører som regel sit arbejde i sessioner, hvor den første session bruges til at foretage en vurdering af den enkelte klients problemstilling – og eventuelt afdække, om der ligger en egentlig psykisk lidelse eller sygdom til grund herfor.

En psykolog er ikke autoriseret til at udskrive nogen former for psykofarmaka eller anden medicin. Hos en psykolog vil du udelukkende blive tilbudt terapi i form af samtale og eventuelle øvelser, som kan hjælpe dig med at opnå en højere grad af selvforståelse.

Når du opsøger en psykolog med henblik på afklaring og behandling af en bestemt problematik, skal du således være forberedt på, at du skal gøre en stor del af arbejdet selv. Psykologen fungerer i høj grad som facilitator, som skal hjælpe dig med at identificere dine problematikker og sætte ord på dem, således at du nemmere kan bearbejde dem.

Denne forståelse er et meget effektivt middel til selverkendelse, og til at tage magten over dit eget liv tilbage. På den måde kan du, session efter session, lære at vende nedad gående spiraler af negative tanker og uhensigtsmæssige handlemønstre til noget positivt, og dermed komme ud af den onde cirkel.

Find din psykolog i Odense på psykologmetteherslund.dk

More articles

05 December 2022

Hvad er tapas?