Tilpas det udstillede i dine udstillingsmontre

20 august 2020 Anders Lundtang Hansen
Tilpas det udstillede i dine udstillingsmontre

Hvis du af den ene eller anden grund skal hen at lave en udstilling, om det så er en midlertidig en til en messe, en konference eller lignende; eller du vil lave en mindre permanent udstilling derhjemme af ting, du samler på med videre, eller du står ganske enkelt og skal lave en udstilling på et museum, som måske skal skiftes ud løbende, så er udstillingsmontre nogle, der gør det hele mere overskueligt og lettere at se.

Vi mener i rubrikken her ikke, at du skal tilpasse din udstilling efter, hvilke udstillingsmontre du kan få fat i, men det er værd at gøre sig nogle overvejelser over, hvilke former for udstillingsmontre du kan få fat i, så de kan tilpasses efter, hvad det er, du skal have udstillet.

Den slags kan du finde nærmere om her: https://www.kibe.dk/

For det er jo meget smart, at man kan lukke ting inde i nogle montre, så man både kan afgrænse, hvor tæt på folk skal komme, og hvor langt der er fra det udstillede og frem til montren.

Dog skal man også huske på, at noget måske skal have naturlig fugtighed for at holde sig pænt, selvom det ofte er godt at putte det udstillede væk i montre, specielt hvis der er tale om gamle sager, så de bliver bevaret bedst muligt.

Med udstillingsmontre undgår du også, at der kommer pilfingre tæt på tingene, for selvom man skriver, at tingene ikke må berøres, så er der ofte nogle, der vil være trodsige alene af den grund, og det har det udstillede ikke godt af. Man kan endda risikere, at det går i stykker af det eller ryger på gulvet.

Så skal du også huske at gøre tingene rene, for det er sjældent, at udstillingsmontrene er hermetiske lukkede, hvorfor der ender med at komme støvpartikler derind.

Flere Nyheder