Lær lidt mere om solceller

31 december 2020 Lykke Holzmann Søby
Lær lidt mere om solceller

Solceller fungerer ved at høste solens energi og konvertere den til elektricitet. Læs mere herunder for at lære, hvordan et solcellepanel forbinder dit hjem og integreres med din eksisterende elektricitetsinfrastruktur.

Sådan fungerer solceller

Solceller fungerer ved at lade fotoner fra solens stråler banke elektroner fri for atomer inde i solceller for at generere en strøm af elektricitet. Hvert panel er sammensat af mange solceller forbundet sammen. Hver celle indeholder et positivt og negativt lag, der kombineres for at danne et elektrisk felt, hvor energi skabes.

Fosfor inde i det øverste siliciumlag skaber den negative ladning, mens bor i bundlaget tilvejebringer den positive ladning. De to felter interagerer med hinanden for at omdanne solens stråler til den energi, der strømmer fra dine paneler til din vekselretter.

Hvordan fungerer solenergi?

Trin 1
Sollys rammer lagene på dine solpaneler, og fotoner og elektroner interagerer for at skabe en elektrisk strøm.

Trin 2
Den elektriske strøm strømmer fra panelerne ned til din solvekselretter, som konverterer den energi, der genereres fra dine paneler til brugbar energi til dit hjem.

Trin 3
Vekselstrømsenergien strømmer fra vekselretteren til din afbryderkasse, som derefter cirkulerer den gennem dit hjem.

Trin 4
Enhver ubrugt vekselstrøm flyder tilbage til dit måleinstrument og forbliver tilgængelig til forbrug. Nogle gange har husejere evnen til at returnere den ubrugte vekselstrøm tilbage til elnettet i form af energikreditter på deres næste strømregning.

Hvad sker der med overskydende energi?

For at styre den overskydende energi kan du enten gemme overskydende energi i et solbatteri eller bruge netmåling til at sælge energien tilbage til forsyningsselskaberne. I maksimale sollys timer kan dit solenergisystem potentielt producere mere energi, end du har brug for. Opbevaring af den resterende energi i et solbatteri kan hjælpe dig med at få adgang til strøm under afbrydelser eller give dig strøm til dele af dit hjem om natten.

Flere Nyheder